top of page

Opleiding Familieopstellingen en Organisatieopstellingen

Opleiding Familie- en Organisatieopstellingen

Opleiding Familieopstellingen: de grote leerervaring voor een nieuwe balans net zoals de stenen

Een opleiding familieopstellingen met Indra voegt en hele nieuwe dimensie toe aan je werk

De opleiding familieopstellingen en organisatieopstellingen geeft je als therapeut toegang tot één van de meest innovatieve, efficiënte en fascinerende therapeutische methodes van de eenentwintigste eeuw.

Door deze exclusieve opleiding te volgen leg je zowel in de praktijk als theorie een verdere stevige fundering voor je werk als hulpverlener.

Zoals je misschien al weet, voegen opstellingen een hele nieuwe en rijkere dimensie toe aan je bestaande werk. Waarschijnlijk ken je al de kracht van het opstellingswerk en weet je zelf dat je toekomstige capaciteit om anderen te helpen zonder deze kennis beperkt gaat zijn.

Dankzij de opleiding familieopstellingen leer je de meest doeltreffende en praktische methode om mensen hun problemen te laten transformeren. Familieopstellingen en organisatieopstellingen helpen je antwoorden te vinden op alle vragen van je cliënteel – ook diegene die je via een klassieke therapeutische of coaching methode niet kan vinden.

Naast het opstellen in groepen leer je tijdens deze opleiding ook individueel te werken met opstellingen. Dat heeft als voordeel voor je cliënten dat het voor hen soms toegankelijker is en voor jou dat het zich gemakkelijk laat integreren in je bestaande werk of praktijk.

“Het werd mij meteen duidelijk dat ik met dat wat ik in deze opleiding leer mijn cliënten veel effectiever kan helpen”. (Kathleen)

De meest grondige en complete opleiding in Vlaanderen

Ik geef sinds 2001 dagelijks familieopstellingen en organisatieopstellingen, zowel in groep als individueel. Daardoor ben ik één van de meest ervaren opstellers in Vlaanderen en is een grondige en veelzijdige opleiding gegarandeerd.

 

Uit ervaring weet ik hoe cruciaal het is om die bijzondere innerlijke houding adequaat en toepasbaar aan te leren. Deze is erg verschillend van andere therapeutische methoden, en vormt de basis van familieopstellingen, vandaar haar wezenlijk belang.
Je krijgt tijdens de opleiding familieopstellingen de nodige achtergrondkennis en ervaring mee zodat je zelf als opsteller met een goed en veilig gevoel aan de slag kan. Daarnaast leer je hoe gemakkelijk het is om het opstellingswerk in je bestaande werk of praktijk te integreren.

Het werken met familie- en organisatieopstellingen is veeleisend

Het werken met familieopstellingen en organisatieopstellingen vraagt van jou als toekomstige opsteller, therapeut of coach een sterk afstemmingsvermogen, moed en inzicht in systeemdynamieken. Daarom reik ik je een gefundeerde kennis aan rond alle soorten relatieproblematieken, opvoedingsthema’s, leven en dood, ziekte, trauma en natuurlijk organisatiethema’s.

Wat leer je tijdens de opleiding familieopstellingen en organisatieopstellingen?

Je leert tijdens deze opleiding in een veilige groep en op je eigen ritme:

  • Het begeleiden van opstellingen, zowel in groep als individueel.

  • Het integreren van het opstellingswerk in je eigen praktijk.

  • Het leren denken en communiceren door de bril van het systemische gedachtegoed.

  • De achtergrond en inzichten van familieopstellingen en organisatieopstellingen door je eigen ervaring en reflectie op het systemische werk, en de toepassing ervan in je praktijk.

 

"Ik wilde een opleiding volgen om mijn werk als therapeute te verruimen, maar ik heb veel meer gekregen. Het systemische werk van Bert Hellinger is een deel van mijn dagelijks leven geworden”. (Ann)

De grote meerwaarde van de opleiding

De inhoud van de opleiding familieopstellingen biedt je een grote meerwaarde in iedere vorm van werk waarbij mensen betrokken zijn. Het vormt een niet te onderschatten ondersteuning voor je eigen leven omdat het werken met familieopstellingen en organisatieopstellingen naast een methode ook een manier van kijken en in het leven staan is.

“Als businessman begreep ik niet altijd waarom het werken met mensen zo complex en vermoeiend was. De opleiding heeft me veel inzicht gebracht in mensen en in dynamieken die ze meedragen. Ik heb ook rond mijn eigen patronen kunnen werken en voel nu veel meer vertrouwen en rust in het contact met medewerkers en collega’s”. (Hendrik)

Theorie en praktijk in evenwicht

De opleiding wordt gekenmerkt door een levendige afwisseling tussen theorie en praktijk met veel ruimte voor oefeningen, die je de kans geven ervaring op te doen. Nieuwe fenomenen zoals het wetend veld worden met grote omzichtigheid uit de doeken gedaan.

Je eigen groeiproces verdiepen

Tijdens de opleiding familieopstellingen krijg je de ruimte en mogelijkheid om je eigen individuele leer- en groeiproces te verdiepen door je eigen thema’s of vragen op te stellen en te integreren. Dat geeft je de uitgelezen kans om alle obstakels die je tijdens de opleiding kan tegenkomen, te transformeren en zo het systemische werk helemaal onder de knie te krijgen.

“Ik heb zoveel nieuwe ideeën om mee te werken op school in mijn functie als zorgcoördinator, maar help – het onderwijs heeft nog een paar honderd mensen nodig die met het familiesysteem kunnen werken”. (Mie)

Wat mag je nog verwachten tijdens deze opleiding?

  • Je ontvangt een uitgebreide syllabus met theorie en praktische tips om met opstellingen te kunnen werken.

  • Een krachtige groepsenergie: als representant samen in opstellingen staan, het samen oefenen, het getuige zijn van elkaars opstellingen schept een diepe en unieke verbinding.

  • Humor en dans: opstellingswerk is over het algemeen diepgaand en serieus werk. Ik hecht er dan ook belang aan om voldoende humor en lichaamsbeweging in te zetten als welkome ontspanning.

Deze opleiding familieopstellingen en organisatieopstelling stelt je in staat om met de meest vernieuwende en eigentijdse methodiek je werk als hulpverlener te verbeteren en verdiepen. Het geeft je de mogelijkheid doelgericht de verborgen dynamieken die je cliënten in de greep houden aan het licht te brengen.

De tijd dat je bepaalde problematieken van je cliënten niet wist op te helderen, horen definitief bij het verleden.

Het geniale aan opstellingen is namelijk dat ze je precies naar de kern van het probleem van je cliënt brengen en de nodige inzichten aanreiken zodat je cliënten kunnen loslaten en ontspannen. Dit alles maakt je werk als hulpverlener doeltreffender en geeft je een bijzondere voldoening want ook je cliënten varen er wel bij omdat zij kunnen voelen welke kracht van hun voorouders naar hen toe stroomt. Ook zij leren de betekenis van loyaliteit.

"Ik had al veel dingen gevolgd en veel geleerd, maar dit is de eerste opleiding waar ik ook ‘geheald’ uit kom”. (Sabine)

Voorwaarden voor deelname:

Aan de opleiding deelnemen met specifieke beroepservaring:

Je hebt een beroep in de hulpverlening/als coach waar je intensief met mensen werkt en/of je hebt een basisopleiding in die richting gevolgd. Je vindt het vanzelfsprekend dat jouw thema’s in de opleiding worden opgesteld en je hebt minstens 1 dag familie- of organisatieopstellingen bij mij gevolgd.

“Deze opleiding heeft mij zoveel gebracht, ik wens dit ook aan andere mensen toe”. (Roger)

Aan de opleiding deelnemen zonder specifieke beroepservaring:

Als je aan de opleiding familieopstellingen wenst deel te nemen zonder specifieke beroepservaring als therapeut of coach, om een nieuwe richting aan je leven en aan je werk te geven, dan ben je van harte welkom en zal ik je graag bijkomstige therapeutische opleidingen of trajecten aanbevelen.

De opleiding volgen puur voor jezelf:

Als je de opleiding familieopstellingen wilt volgen als een intens groei- en leerproces en bijscholing puur voor jezelf, zonder de ambitie om als therapeut of coach te werken, ben je ook van harte welkom. Je kan dan deelnemen tegen een zeer interessante prijs en je wordt vrijgesteld van de literatuurstudie en het schrijven van een eindwerk. Je ontvangt geen certificaat als opsteller en je zal later ook niet als opsteller werken.

De Masterclass: het tweede jaar:

Bovendien heb je de mogelijkheid de Masterclass als tweede jaar te volgen als je naar een verdere verdieping, ervaring en expertise verlangt.

In de opleiding voorzie ik ook coaching en feedback waar nodig. Indien bepaalde (onverwerkte) thema’s interfereren met de opleiding kan ik je aanraden om je daarin te laten begeleiden.

"Het mooie aan deze opleiding is dat de contextuele benadering van Nagy tijdens opstellingen een levendig gebeuren wordt.” (Lieve, contextuele psycholoog)

Geniet van de EALY BIRD korting als je voor 1 februari inschrijft en betaalt!

Hier vind je meer informatie over de data, prijs en inschrijving voor de opleiding Familieopstellingen en Organisatieopstellingen:

Je kan ook:

... of me bellen voor meer inlichtingen: 0032 (0)3/825.53.74

Liefst tussen 9 en 10 uur en 20u30 en 21uur).

Wat deze opleiding je niet kan bieden:

is je door een moeilijk therapeutisch proces heen te helpen. Als je voelt dat je eerst intense begeleiding in je eigen proces nodig hebt kan je bij mij terecht tijdens de weekends familieopstellingen of in dien gewenst voor een individuele opstelling. Bekijk de AGENDA voor de specifieke data van weekends of de avondreeks familieopstellingen.

De opleiding Familieopstellingen en Organisatieopstellingen kan wel niet gelden als een vervanging voor een noodzakelijk medische begeleiding.

bottom of page