top of page
Je innerlijke kind kan je redden
Indra heeft meer dan 25 jaar ervaring in het geven van Inner Child therapie en helpt je de sessies te verwerken en in je dagelijks leven te integreren. Hij heeft zijn eigen, bijzonder doeltreffend en effectieve manier van werken met het innerlijke kind ontwikkeld.
Ook zijn Inner Child meditatie heeft hij zelf ontwikkeld.

De Innerlijke Kind of Inner Child Therapie volgens Indra Torsten Preiss

De relatie met jezelf en het terugvinden, waarderen en beleven van je innerlijke kind, als symbool van je kwetsbaarheid en liefdesvaardigheid, staan centraal in de Inner Child Therapie.

De Innerlijke Kind Therapie helpt je je onvervulde verlangens genezen

Op een veilige manier kun je oud gemis en onvervulde verlangens weer toelaten en genezen. Dit helpt je beslist om veel bewuster in het leven te staan.Je gaat een nieuwe, eigen manier vinden om met jezelf en je omgeving om te gaan. Wanneer je oude gevoelens en onvervulde verlangen kunt genezen en daardoor hinderlijke gedachten en beperkende geloofspatronen kunt loslaten, zul je een nieuwe, eigen manier vinden om met jezelf en je omgeving om te gaan.Je zult ontdekken en kunnen communiceren wat je wilt en wat je nodig hebt. Je komt meer en meer in harmonie met jezelf.Daardoor wordt het voor jou makkelijker om echt en authentiek jezelf te zijn.

De Innerlijke Kind Therapie brengt je terug in diep contact met je levenslust en spontaniteit!

In de loop der jaren, maar vooral door onze opvoeding thuis en op school, hebben we onze levenslust en spontaniteit voor een stuk opgegeven om ons aan deze maatschappij aan te passen.

Veel kwetsende gebeurtenissen die wij als kind moesten meemaken, blijven onverwerkt en onbewust in ons achter, net als onvervulde verlangens van liefde en erkenning.

Ons innerlijke kind, het kind dat wij zelf ooit waren, heeft zich daardoor steeds meer uit het leven teruggetrokken. Het zit achter een muur uit angst om opnieuw gekwetst te worden - met het gevoel dat er voor hem niet voldoende liefde en aandacht is.

Dit alles maakt dat bepaalde delen in onszelf niet mee tot volwassenheid zijn ontwikkeld. We hebben dan de neiging om in allerlei situaties onvolwassen te reageren en vragen of eisen van onze medemensen (partner) om voor onze onvolwassen delen te zorgen, wat eigenlijk onmogelijk is.

Wat wij als kind niet hebben ontvangen, kunnen wij later als volwassene niet toelaten - en natuurlijk ook niet doorgeven aan ons nageslacht.

De liefde en aandacht die wij - al dan niet - als kind hebben gekregen, is beslissend voor de mate waarin wij nu zelf liefde en aandacht kunnen schenken en ontvangen.

Lees mijn boek Je Relatie Helen voor meer informatie

De Innerlijke Kind Therapie helpt jou om onder andere de volgende gevoelens te verwerken:

  • Je verlaten en eenzaam voelen

  • Je niet gezien of gerespecteerd voelen

  • Je klein en/of angstig voelen

  • Geen of te weinig aandacht krijgen

  • Je hopeloos naar diepe verbinding zoekt

  • Je frequent boos en afgesloten voelen

  • Je het moeilijk vind om relaties aan te gaan of te onderhouden

  •  ...

Dankzij de Innerlijke Kind Therapie kom je terug in contact met alle onverwerkte delen in jou en kun je die stap voor stap te genezen.

Doe zelf de Inner Child meditatie

        (gratis download & lezen)

Een afspraak boeken voor een individuele Inner Child sessie met Indra kan gemakkelijk via mail.

bottom of page