top of page

Familieopstellingen geven je meer zelfbewustzijn

Familieopstellingen verbeteren niet enkel je eigen leven, maar ook je relaties

Familieopstellingen is een wetenschappelijk onderbouwde therapeutische methodiek die mensen op de meest efficiënte manier helpt de kwaliteit van hun eigen leven en al hun relaties te verbeteren.

 

Een familieopstelling is een fascinerend en uniek leerproces. Het schenkt je waardevolle inzichten en een nieuw, verruimd bewustzijn.

Tijdens een opstelling kun je sterk voelen hoe innig je verbonden bent met je voorouders. Van zodra je onbewuste verstrikkingen zijn opgelost, ga je merken welke positieve krachten van hun naar jou toestromen.

Bovendien ga je meer ontspannen en opgelucht door het leven en zul je jezelf dankbaar zijn dat je de oude problemen achter je hebt gelaten.

Familieopstellingen transformeren de loyaliteitsbanden met je (voor)ouders

Bert Hellinger heeft de familieopstelling ontwikkeld op basis van o.a. de contextuele therapie van de Hongaars-Amerikaanse psychiater Nagy. Tijdens een familieopstelling wordt duidelijk dat wij verbonden zijn met onze voorouders door banden van loyaliteit. Wij dragen hun onverwerkte emotionele ladingen mee en manifesteren deze onbewust in ons eigen leven – met soms destructieve gevolgen voor onszelf en de mensen om ons heen.
Omdat je tijdens een familieopstelling deze banden van loyaliteit bewust maakt, zijn opstellingen zo effectief. Je herkent hoe sterk de invloed van je voorouders op je eigen leven was en ziet hoeveel meer vrijheid het je geeft als je deze vaak destructieve aspecten loslaat.
Familieopstellingen helpen je om meer ontspanning te vinden net zoals de stenen
Ik voel mij door mijn opstelling opgelucht en bevrijd van een heel grote rugzak. Nathalie
De meeste mensen die een familieopstelling doen, hebben vaak al veel geld en tijd geïnvesteerd in andere therapeutische technieken zonder dat deze de gewenste resultaten hebben opgeleverd. Een familieopstelling zorgt ervoor dat je gevoelens van frustratie kunt loslaten en geeft je het typische gevoel van bevrijding dat een familieopstelling met zich meebrengt.
Deelnemers bevestigen stuk voor stuk dat pas door het bewust maken en loslaten van loyaliteitsbanden met hun voorouders, hun levensenergie weer ging stromen. Zo konden zij de gewenste veranderingen in hun leven manifesteren.

Je eigen familieopstelling: individueel of in groep?

Met een familieopstelling kun je op twee manieren zelf de kwaliteit van je leven en je relaties verbeteren:
Het voordeel van een opstelling in groep is dat je ook als toeschouwer of representant deelneemt aan de opstellingen van de andere deelnemers. Zo krijg je een nog dieper inzicht in de kracht van familiebanden. Het geeft je een unieke en uiterst waardevolle leerervaring bovenop je eigen opstelling.
Een individuele opstelling heeft als voordeel dat er geen andere mensen bij betrokken zijn en individuele planning op werkdagen morgens, middags of avonds gemakkelijk mogelijk is. Voor het inplannen van een individuele afspraak kun je contact opnemen via mail of telefonisch op het nummer +32 (0)3 825 53 74 tussen 9 en 10 uur of tussen 20u30 en 21uur.
 
  • Beide mogelijkheden leveren je een vergelijkbaar resultaat op.

Wat heb je nodig als voorbereiding voor je eigen opstelling?

Je hebt een vraag of een probleem waar je graag opheldering over wenst of waar je van af wilt. Het kan zowel om een persoonlijke kwestie als om een relatieprobleem gaan: angsten die je in de greep houden, moeilijkheden met de opvoeding van je kinderen, een ziekte, onzekerheid, enz.
Hier vind je voorbeelden van vragen die je kunt opstellen.

Als het je moeilijk lijkt om een duidelijke vraag te formuleren, kun je mij altijd contacteren voor een vrijblijvend gesprek.

Verder heb je nog alle belangrijke feiten uit je familiegeschiedenis nodig. Deze vragenlijst helpt je de nodige informatie te verzamelen. Heb je weinig informatie ter beschikking? Geen nood. Ook met weinig informatie, bijvoorbeeld in het geval van adoptie, kun je een heel diepgaande opstelling doen. Als je vragen hebt rond de familiegeschiedenis kun je mij altijd contacteren voor hulp.

Eerst even kennismaken met familieopstellingen als representant?

Kijk je liever nog even de kat uit de boom en maak je graag kennis met familieopstellingen voordat je je eigen opstelling doet? Dan kun je ook eerst deelnemen als representant zonder direct je eigen opstelling te doen. Dat geeft je een uitgelezen kans om te begrijpen hoe een opstelling in zijn werk gaat. De hierbij opgedane ervaringen helpen je bij de voorbereiding van je eigen opstelling.

Welke resultaten mag je van je familieopstelling verwachten?

Deelnemers getuigen over het algemeen dat een opstelling spanning van hun schouders haalt en hen bevrijdt van het meedragen van emotionele lasten van hun voorouders.
Commentaren als:
  • “Er is iets op zijn plaats gevallen en ik heb nu mijn plaats in mijn leven gevonden”,
  • “Ik voel na de opstelling meer kracht om de dingen te doen die ik wil doen”,
  • “Ik heb in mijn relatie een nieuw en liefdevol evenwicht gevonden”, of:
  • “Na de opstelling is mijn leven in een heel positieve stroomversnelling terecht gekomen” zijn typerend.
Ik krijg na afloop van een familieopstelling vaak dankbetuigingen omdat mensen onder de indruk zijn van het unieke leerproces en zich beter in hun vel voelen. Enkele reacties:
'Door de opstelling voelt mijn hooggevoeligheid niet meer aan als last, maar als een geschenk'. Lien
'Ik geniet nog altijd van de duidelijkheid en ontspanning die mijn opstelling mij heeft gegeven'. Greet
'Mijn opstelling heeft mij in de eerste plaats meer zelfbewustzijn, rust en kracht gegeven'. Bart

Wat mag je niet van een familieopstelling verwachten?

Een familieopstelling kan je niet de verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkelingsproces afnemen.
Als iemand bij wijze van spreken gewend is om in een klein appartement te wonen met bruin geschilderde muren, kleine ramen en veel oude stoffige kasten, kan het zijn dat hij na de familieopstelling plots vaststelt dat zijn appartement als het ware licht geschilderd is, grote mooie ramen met mooie uitzichten heeft, en veel van de stoffige kasten verdwenen zijn.
Hij heeft nu twee mogelijkheden: of hij ontspant in de nieuwe situatie en geniet van de veranderingen of hij timmert de ramen dicht, schildert zijn muren weer bruin en haalt de stoffige kasten terug van het grof huisvuil.
Geen nood voor wie zich maar al te goed in het tweede scenario herkent: ook angst voor veranderingen is een prima reden voor een familieopstelling.
Ontdek nu wat een opstelling voor jou kan betekenen. Klik hier voor de agenda van Indra of vraag de nieuwsbrief aan:
Voor individuele familieopstellingen is een mail of telefonische afspraak noodzakelijk.
Bel +32 (0)3 825 53 74 tussen 9 en 10 uur of tussen 20u30 en 21uur.
bottom of page