top of page

Indra's Inwijdingsschool

- voor iedereen die zijn volgende stap wil zetten -

Energiewerk

Met deze bijzondere vorm van energiewerk leer je je levensenergie beter te laten stromen en ervan te genieten.

Het verbindt je terug met de kosmos, met je oorsprong.

Het basisprincipe van energiewerk is:
Energie staat niet stil en volgt altijd de weg van de geringste weerstand.

Als we ertegen vechten, ontstaat lijden. Als we echter leren ‘meevloeien’ met deze energie, ervaren we levenskracht helderheid en intensiteit.


 

“De uitwerking van energiewerk kan spectaculair zijn - catharsis, trance, omvallen, in meditatie gaan. De intentie ervan is nochtans dieper en verdergaand. Het is niet minder dan de ‘re-awakening’ van onze essentiële natuur.”

Michael Barnett, Diamond Yoga Handbook

De Energy Space

De Energy Space is een Zijns-dimensie en is op zich vormloos. Het is de energetische oer-substantie van bewustheid en brengt ons veel dichter bij wat wij God, de kosmos, enz. noemen. In deze Energy Space is het gemakkelijk om in meditatie te zijn. We vallen gewoon in een stilte. Hoe meer we in die toestand verwijlen, des te gemakkelijker wordt het om erin te komen en des te meer bewustheid en rust manifesteert zich in ons leven. De Energy Space is ideaal voor healingsessies met vaak ‘omverwerpende’ intensiteit.

Diamond Yoga

Een belangrijk onderdeel van energiewerk is de door Michael Barnett ontwikkelde Diamond Yoga. Michael noemt het “movements for peace and extasy”.

Met Diamond Yoga kunnen we onze verschillende energielichamen en chakra’s zuiveren, in balans brengen en openen.

Diamond Yoga en andere technieken dienen ook om een energieveld of ‘Energy Space’ op te bouwen.

Intuïtie en overgave

In vele oefeningen leren we op een praktische manier onze intuïtie te gebruiken en te verbeteren. We leren dat we ons innerlijke gevoel als gids kunnen vertrouwen en dat overgave en vertrouwen veilig is.

Deze ervaringen geven ons een heel andere dimensie van waaruit wij ons leven kunnen leven, in plaats van alleen op ons verstand te vertrouwen.

Indra’s Energiewerk geeft je de mogelijkheid om te leren en aan den lijve te ondervinden, dat je vanuit een Zijns-niveau kunt leven in plaats vanuit je hoofd.

bottom of page